НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА БРАТСТВОТО!

Годишното собрание на Братството на Свети Јован се одржа во Стокхолм на 25 март 2019 година.

Собранието, како и обично, ги сумираше резултатите од својата работа во текот на изминатата година и избра ново раководство за да ја насочи својата работа сè додека не се свика следното изборно собрание. Во таа прилика, сегашниот претседател на братството, г-дин Драган Парезановиќ, го достави својот последен годишен извештај за работата во минатото, истакнувајќи дека Братството успешно ги постигна сите цели што ги постави пред една година.

Господинот Парезановиќ официјално му го предаде претседателството на новиот претседател господин Саша Фаркаш од Лунд. Господинот Фаркаш беше избран со едногласна одлука и ќе биде најмладиот претседател во историјата на братството.

„Како една од најстарите членови на Братството, јас сум задоволен што го видов ангажманот на нашите млади како нашиот нов претседател и брат Саша Фаркаш. Му посакуваме среќна и успешна работа“, изјави поранешниот претседател и член на Советот, господин Драган Парезановиќ.