Orden firar sin årsdag

Sankt Johannes Orden firar

Förra lördagen var det återigen dags för Sankt Johannes medlemmar, familjer och vänner, att fira Ordens högtid i vackra och anrika Van Der Nootska palatset i Stockholm. Gäster, från hela Sverige, hade samlats i huvudstaden och det blev en helg att minnas.  

Läs mer...

Ordens årsstämma 2021!

Ordens årsstämma 2021!

Sankt Johannes Ordens årsstämma ägde rum i Gamla Stan i Stockholm lördagen den 8 maj. Stämman valde en ny styrelse och ordförande för det kommande arbetsåret. Mot bakgrund av risken för spridning av Covid-19 och myndigheternas råd/föreskrifter om undvikande av sammankomster genomfördes årsstämman på ett lite annorlunda sätt i år där alla nödvändiga säkerhetsåtgärder vidtagits.

 

Läs mer...

God Jul & ett Gott Nytt År

Vi önskar alla våra medlemmar, familj och vänner en God Jul och ett Gått Nytt År! 

Läs mer...

Årliga firandet skjuts upp

 

Årliga firandet skjuts upp

Sankt Johannes Orden har valt att skjuta upp Ordens högtidliga firande som enligt tradition anordnas den tredje helgen i januari månad. Beslutet togs i måndags med anledning av den pågående pandemin och de restriktioner som gäller.

 

Läs mer...

Orden samlas i Malmö

 

Orden Samlas i Malmö

I fredags den 21 augusti samlades medlemmar från hela Sverige för ett informationsmöte men även för att uppmärksamma Ordens arbete i södra Skåne. Mötet tog plats i en lokal på Stortorget i Malmö och det var många intresserade på plats.

 

Läs mer...

Dags att ansöka om stipendium

Dags att söka stipendium för årets studenter!

Studerar du på ett universitet i Sverige och har dina rötter på Balkan så kan du söka stipendium från “Sankt Johannes Stipendiefond.

 

Läs mer...

Ny ordförande för Sankt Johannes Orden i Stockholm.

Ny ordförande i Sankt Johannes Orden!

På Sankt Johannes Ordens årsstämma som ägde rum i Stockholm lördagen den 30 maj, valdes en ny styrelse och ordförande för det kommande arbetsåret. På stämman gick medlemmarna genom Ordens verksamhets och revisionsberättelse från föregående period. Den gamla styrelsen avtackades och beviljades ansvarsfrihet. Den nya styrelsen består av 5 personer som valdes på ett år. Sasa Farkas avtackades efter ett år som ordförande och hans efterträdare valdes enhälligt av Ordens medlemmar.

 

Läs mer...