Orden samlas i Malmö

 

Orden Samlas i Malmö

I fredags den 21 augusti samlades medlemmar från hela Sverige för ett informationsmöte men även för att uppmärksamma Ordens arbete i södra Skåne. Mötet tog plats i en lokal på Stortorget i Malmö och det var många intresserade på plats.

 

Läs mer...

Dags att ansöka om stipendium

Dags att söka stipendium för årets studenter!

Studerar du på ett universitet i Sverige och har dina rötter på Balkan så kan du söka stipendium från “Sankt Johannes Stipendiefond.

 

Läs mer...

Ny ordförande för Sankt Johannes Orden i Stockholm.

Ny ordförande i Sankt Johannes Orden!

På Sankt Johannes Ordens årsstämma som ägde rum i Stockholm lördagen den 30 maj, valdes en ny styrelse och ordförande för det kommande arbetsåret. På stämman gick medlemmarna genom Ordens verksamhets och revisionsberättelse från föregående period. Den gamla styrelsen avtackades och beviljades ansvarsfrihet. Den nya styrelsen består av 5 personer som valdes på ett år. Sasa Farkas avtackades efter ett år som ordförande och hans efterträdare valdes enhälligt av Ordens medlemmar.

 

Läs mer...

Orden Firar Påsk

Orden firar Påsk!

"Kristus är uppstånden från de döda, med Sin död Han döden nederlagt och dem som äro i gravarna liv har Han bragt!

 

Läs mer...

Dags att anmäla sig till årets studentstipendium

Dags att anmäla sig till årets studentstipendium

Årets studentstipendier riktar sig främst till studenter i Sverige som har ett sydslaviskt språk som andraspråk. Ni börjar med att anmäla er i formuläret på vår sida och sedan blir ni kontaktade av vår stipendiekommitté som består av fem ledamöter som bedömer alla ansökningar om stipendier. 

 

Läs mer...

Ordens årsdag firas i Stockholm

Ordens årsdag firas i Stockholm

Lördagen den 25 januari firade Sankt Johannes Orden sin högtidliga årsdag på vackra Van Der Nootska palatset i Stockholm. Högtiden firas varje år i januari månad till minne av Johannes Ordens grundande och dess skyddshelgon Johannes Döparen. Medlemmar och vänner samlades från både Sverige och övriga Europa.

Läs mer...

Val av ny ordförande i Skåne

Val av ny ordförande i Skåne 

Lördagen den 23 november hade Sankt johannes Orden återigen ett möte på Kramer Hotell i Malmö. Syftet med mötet var att presentera Sankt Johannes verksamhet för alla intresserade i Skåneregionen. Orden bjöd gästerna på mat och dryck och sedan höll Ordförande Sasa Farkas en presentation tillsammans med Ordens medlemmar från Stockholm. Därefter kunde de inbjudna gästerna mingla tillsammans med Ordens medlemmar och ställa frågor. Intresset var stort och tillställningen blev mycket lyckad.

 

Läs mer...