Dags att anmäla sig till årets studentstipendium

Dags att anmäla sig till årets studentstipendium

Årets studentstipendier riktar sig främst till studenter i Sverige som har ett sydslaviskt språk som andraspråk. Ni börjar med att anmäla er i formuläret på vår sida och sedan blir ni kontaktade av vår stipendiekommitté som består av fem ledamöter som bedömer alla ansökningar om stipendier. 

 

Läs mer...

Vi presenterar vår nya Ordförande

Då var det dags att presentera Sankt Johannes nya ordförande från Lund, 33 åriga Sasa Farkas. Han valdes till ordförande för en vecka sedan på Sankt Johannes årliga stämma och är den yngsta ordförande i Ordens historia.

 

Läs mer...

Ny ordförande i Sankt Johannes Orden!

 

På gårdagens årsstämma som ägde rum i Stockholm, valdes en ny styrelse och ordförande för det kommande arbetsåret. Den nya ordföranden heter Sasa (Sasha) Farkas, är 33 år och kommer från Lund. Sasa är en ung och framgångsrik entreprenör inom media och cleantech och en drivande medlem inom Orden.

Läs mer...

Sankt Johannes Ordens högtidliga firande av årsdagen

Den 19 januari firade Sankt Johannes Orden sin högtidliga årsdag på vackra Van Der Nootska palatset i Stockholm. Högtiden firas kring den 20 januari till minne av Johannes Ordens grundande och dess skyddshelgon Johannes Döparen. Förutom Ordens medlemmar hedrades Brödraskapet med finbesök från andra svenska och utländska Ordnar.

Läs mer...

Orden välkomnar vår nya ordförande

Till ny ordförande valdes Dragan Parezanovic som varit en hängiven medlem under en lång tid och drivande i flera viktiga frågor. Dragan är 61 år gammal och driver ett större familjeföretag inom byggbranschen i Stockholm.

 

Läs mer...

Orden ger sitt stöd till grundskoleelever

I januari månad 2017 instiftade Orden den nya stipendiefonden för grundskoleelever i Sverige. Orden har i flera år delat ut stipendier till studenter, idrottsutövare och utländska gästforskare men i år var det även dags att uppmärksamma våra unga grundskoleelever. 

Läs mer...