För att kunna bidra till barns och ungdomars framgång i samhället är det nödvändigt att skapa förutsättningar och incitament för bland annat studenters möjligheter att uppnå akademiska resultat, något St:Johannes jobbar idogt med genom ”St:Johannes Stipendiefond”. ”St:Johannes Stipendiefond” är skapad med målet att ge ekonomiskt stöd till framgångsrika studenter med rötterna på Balkan. Stipendiefonden finansieras uteslutande genom donationer och gåvor från svenska medborgare och samtliga insamlade medel delas ut till stipendier en gång om året.
 
Sankt Johannes Orden delar ut stipendier i tre olika kategorier: Studentstipendium till studenter på svenska universitet, forskningsstipendium till utländska forskare på Karolinska institutet och sist men inte minst till idrottsutövare i Sverige.

 

       

Studentstipendium 2023

 

Har du rötter eller anknytning till Balkan och läser på ett universitet eller högskola i Sverige? Då har du möjlighet att söka Studentstipendium!
För att kunna ansöka bifogar du CV, referenser och ett personligt brev med en motivering till varför just du ska erhålla stipendiet. Fyll i formuläret längst ner på sidan senast den 1-a december 2022. Ofullständiga ansökningar kommer inte att behandlas. Stipendieutdelningen sker vid Sankt Johannes högtidliga årsfirande i januari 2023.
 
Kriterier som är meriterande:
  • goda studieresultat
  • goda hemspråkskunskaper
  • god närvaro
  • inlämningsdisciplin
  • intressant examensarbete och social kompetens.

 

Warning! JavaScript must be enabled for this form to work properly.

Kontakt information

Tidigare yrkesutbildning och yrkeserfarenhet