För att kunna bidra till barns och ungdomars framgång i samhället är det nödvändigt att skapa förutsättningar och incitament för bland annat studenters möjligheter att uppnå akademiska resultat, något St:Johannes jobbar idogt med genom ”St:Johannes Stipendiefond”. ”St:Johannes Stipendiefond” är skapad med målet att ge ekonomiskt stöd till framgångsrika studenter med rötterna på Balkan. Stipendiefonden finansieras uteslutande genom donationer och gåvor från svenska medborgare och samtliga insamlade medel delas ut till stipendier en gång om året.
 
Sankt Johannes Orden delar ut stipendier i tre olika kategorier: Studentstipendium till studenter på svenska universitet, forskningsstipendium till utländska forskare på Karolinska institutet och sist men inte minst till idrottsutövare i Sverige.

 

       

Meriter som kommer att premieras är:

  • goda studieresultat
  • goda hemspråkskunskaper
  • god närvaro
  • inlämningsdisciplin
  • fängslande examensarbete
  • social kompetens

Inbjudan till att ansöka om stipendium för 2019

Har du rötterna eller anknytning till Balkan och läser på någon av Sveriges högskolor och/eller universitet?

Då har du möjlighet att söka stipendium!

För att ha en större chans att få stipendiet är det bra om du fyller i formuläret som du finner via länken längre ner i denna text, bifogar CV, referenser och ett personligt brev med en motivering till varför just du ska erhålla stipendiet.

 Ansökningshandlingen ska vara Sankt Johannes tillhanda senast den 15 november 2019. Ofullständiga ansökningar kommer inte att behandlas. Stipendieutdelningen kommer att ske vid Sankt Johannes årsmöte.

 

Warning! JavaScript must be enabled for this form to work properly.

Tidigare yrkesutbildning och yrkeserfarenhet: